BALIK PİDESİ

BALIK PİDESİ

BALIK PİDESİ

Malzemeler:
500 gr gümüşbalığı
  1 orta boy soğan
  2 diş sarımsak
 200 gr domates
 ½  tatlı kaşığı domates püresi
½ tatlı kaşığı kekik
 1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
 1 tatlı kaşığı kıyılmış nane
 3-4 çorba kaşığı un
 ½  tatlı kaşığı karbonat
  Taze çekilmiş karabiber
  Kızartmak için zeytinyağı
 
Hazırlanışı:

 Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyup doğrayın. Balıkları soğuk suda iyice yıkayın. Suyunu süzüp tuzladıktan sonra büyük bir kâseye alın. Soğan, sarımsak, domates, tuz, karabiber, domates püresi, kekik, maydanoz ve naneyi ekleyin. Karışımı iyice yoğurun. Unu ve 2 çorba kaşığı suda eritilmiş karbonatı ilave edin. Malzemeleri iyice karıştırın.

Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Karışımı tavaya döküp her tarafının eşit kızarması için kaşıkla düzelterek yayın. Pidenin bir yanı pembeleşinceye kadar pişirin. Bir tabak ya da kapak yardımıyla yağını süzün ve ters çevirip diğer tarafını pişirin. Sıcak servis yapın.
 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi