EBE GÜMECİ DOLMASI

EBE GÜMECİ DOLMASI

EBE GÜMECİ DOLMASI

Malzemeler:

1 kg. ebegümeci

2 kaşık pirinç

250 gr. kıyma

2 adet soğan

1 kaşık yağ

½  limon

¼ maydanoz

1 tatlı kaşığı tuz,

1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

Ebegümeciler, ayıklayıp tuzlu limonlu kaynar suya koyup hafifçe haşlayınız. Etli dolma içini hazırlayınız. Haşlanmış ebe gümecilere birer parça iç koyup sarınız.

Tencereye dizip bitince dolmaların üzerine çıkıncaya kadar su koyunuz. Yağsız olduğunu görürseniz 1 kaşık yağ, sulandırılmış salça veya bir domates ve limon suyu sıkıp pişiriniz.

İçin Yapılışı:

Kıymanın içine incecik doğranmış 2 adet soğanı koyunuz. Pirinci ayaklayıp yıkayıp kıymaya ilave ediniz.

Maydanozu ayıklayıp yıkayıp kıyıp kıymaya katınız. Tuzu, karabiberi, et yağsızsa 1 kaşık yağ koyup kıymayı iyice karıştırınız.

Sert olmaması için azıcık suyla sulandırıp

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi