GİRİT KÖFTESİ

GİRİT KÖFTESİ

GİRİT KÖFTESİ
 Malzemeler:
2 yufka
2 su bardağı etsuyu

1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 soğan rendesi yâda ince doğranabilir
 250 gram kıyma
 Karabiber, kırmızıbiber, 1 kaşık salça
1 kaşık tereyağı

1 kâse sarımsaklı yoğurt

Yeteri miktarda tuz.
 
Hazırlanışı:
 1 yufka önce 4 e bölünür, her bir parça da tekrar 4 e bölünür. Kıyma, pirinç, soğan, karabiber, tuz karıştırılır. her parçanın kenarına bir tutam konulur, dolma sarar gibi sıkı sarılır, yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumuşak tereyağı parçaları konulur. 170 derecede kızarana kadar pişirilir. Kızarmaya yakın et suyu ve salça sulandırılır, üzerlerine dökülür 10 dakika daha pişirilir. Servis yaparken, üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür, kırmızıbiber serpilir ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi