GİRİT USULÜ ÇULLAMA { culamas}

GİRİT USULÜ ÇULLAMA { culamas}

GİRİT USULÜ ÇULLAMA { culamas}

Malzemeler:
  Hamur için:
 500 gr   un
 2 çorba kaşığı zeytinyağı
 1,5 su bardağı su
 ½  su bardağı eritilmiş tereyağı
 1 tatlı kaşığı Tuz
 İç malzeme:
 500 gr haşlanmış tavuk eti
  2-3 parça tavuk veya hindi ciğeri
 20 gr tereyağı
 1 su bardağı tavuk suyu
 ½  su bardağı su
  1,5 su bardağı pirinç
  1 su bardağı küçük, çekirdeksiz kuru üzüm
  1 su bardağı badem
 1 tatlı kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı tarçın
 ½  tatlı kaşığı ezilmiş karanfil
  1 tatlı kaşığı kimyon
 ½ tatlı kaşığı muskat
 ½  su bardağı tozşeker
  1 tatlı kaşığı tarçın
  1 çorba kaşığı tuz
 

Hazırlanışı:
 Tavuk etini ve ciğerleri küp şeklinde doğrayın. Ciğeri tereyağında kavurun. Tavuk suyu, su, pirinç, tuz ve karabiberi ekleyip 15 dakika pişirin. Tavuk eti, kuru üzüm, badem, karanfil, kimyon ve muskatı ekleyip karıştırın. Un, zeytinyağı, su ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamuru ikisi eşit büyüklükte, diğeri ise daha küçük olmak üzere üç bezeye ayırın. Büyük bezeleri kalın diğerini ise ince açın.

Kalın yufkalardan birini yağlanmış tepsiye yerleştirin. Harcın yarısını ekleyip üzerine yarım kaşık tarçın ve yarım su bardağı şeker serpin. İnce yufkayı yerleştirin. Tereyağı sürüp kalan harcı yayın. Son yufkayı da yayıp tereyağı sürün. 1-2 kaşık tavuk suyu gezdirip tarçın ve şeker serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Servis yapın.

 

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi