GİRİT FAVASI

GİRİT FAVASI

GİRİT FAVASI

Malzemeler

2 bardak kuru iç  bakla

1 adet soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı toz şeker

2 çay kaşığı tuz

1 adet limon

1/2 demet dereotu

4 bardak su

Hazırlanışı: 

Kuru baklaları güzelce suyun altında yıkayın. Tencereye koyup İçine soğanı dörde bölüp ekleyin. Tuzunu, şekerini ve suyunu da ekleyip tencerede kaynatın. Kaynamaya başlayınca 25 dakika pişirin. Piştikten sonra limonunu sıkıp zeytinyağını ekleyip blenderdan geçirin. Urda herkesin damak tadına göre değişik olabilir, dereotunu sonradan ekleyin. Kıvamının çok sert olmamasına dikkat edin hafif cıvık olsun. Eğer sert olursa içine yavaş yavaş karıştırılarak sıcak su ekleyebilirsiniz. Daha sonra bir servis tabağına koyup soğumaya bırakın. Servis zamanı gelince dilim kesip üzerine sızma yağı gezdirip servis yapabilirsiniz.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi