ISIRGAN ÇORBASI

ISIRGAN ÇORBASI

ISIRGAN ÇORBASI

Malzemeler:

1 kg. ısırgan

2 baş soğan

1 çay bardağı pirinç

1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Isırgan otları doğranır ve yıkanır. Bir tencere içerisine 6 su bardağı su konur. Bunun üzerine hazırlanan ısırgan otları ilave edilir ve pişirilmeye başlanır. Kaynamaya başlayınca pirinç ilave edilir. Pirinçler pişince ocaktan indirilir. Bir kapta tereyağı içerisinde kıyılmış soğan pembeleşinceye kadar kızartılır ve üzerine salça ilave edilir. Bir süre daha pişirme devam eder. Sonra buna tuz, kırmızı ve karabiber ilave edilir. Bu karışım daha önce hazırlanan çorba üzerine dökülerek karıştırılır. Çorba servise hazırdır

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi