KUZU ETLİ KENKER

KUZU ETLİ KENKER

KUZU ETLİ KENKER

½ kg parça et (kuzu kol)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 kg şevketi bostan (kenker)
½ limon
1 ½ su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Etleri kızgın tencerede çevirin. Yağ ve küçük doğranmış soğanı ilave edin ve bir süre soteleyin.
Yıkadığınız ve uçlarını keserek ayıkladığınız kenkerleri ekleyip üzerine tuz, limon suyu ve suyu ilave ederek  tencerede 30-40 dakika pişirin.

Bu yemeğin bazen terbiye ilave ederek de yapılabilinir. Ama orijinal Girit tarifinde terbiye pek kullanılmıyor çünkü terbiye otun lezzetini biraz bastırıyor.
Her iki şekli de oldukça lezzetli olur.




 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi