OKKA KABAĞI ( Girit Kabağı )

OKKA KABAĞI ( Girit Kabağı )

OKKA KABAĞI ( Girit Kabağı )

Malzemeler

6 adet kabak

200 gr domates

1 tatlı kaşığı tuz

150 gr beyaz peynir

1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

½ çay bardağı zeytinyağı

 

Hazırlanışı:

Kabuğu soyulmadan ( sadece baş tarafları kesilip ) ikiye ayırmadan ortadan bıçakla kesilir. Bıçağın son bulduğu yerden itibaren bu kez ters yönde kesilir. Bir tabağa hazırlanan dilim peynir, domates dilimleri ve sarımsak dişleri sıra ile kabağın içine döşenerek tuzlanır ve özenle tepsiye dizilir. Başka bir kâseye zeytinyağı, tuz ve kırmızıbiber konup iyice çırpılarak hazırlanan sos kabağın üstüne gezdirilir. Arada bir azaldıkça su ilavesi yapılarak fırında iyice kızartılır.

 

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi