PİRİNÇ VE NANELİ PATLICAN

PİRİNÇ VE NANELİ PATLICAN

PİRİNÇ VE NANELİ PATLICAN 
 

Malzemeler:
 1 su bardağı zeytinyağı
 2 patlıcan
 1 su bardağı pirinç
 2,5 su bardağı su
 1 büyük boy domates
 1 büyük boy soğan
 2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
½  tatlı kaşığı muskat
 1 tutam kimyon
 ½  çay kaşığı karabiber
 çorba kaşığı tuz
 

Hazırlanışı:
 Patlıcanların uç kısımlarını kesip incecik dilimleyin. Domatesi soyup küp doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı hafif kavurun. Patlıcanları ekleyip kavurmaya devam edin. Patlıcanların yarısını ayrı bir kaba alıp ayırın. Tencerede kalan patlıcana domates ve iki buçuk su bardağı su ilave edin. Pirinci ekleyip kısık ateşte 15 dakika karıştırarak pişirin.

Ayırdığınız patlıcanlar, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyin. Harmanlayıp ocaktan alın. Pilavı dinlendirin. Üzerine nane serpip sıcak servis yapın.

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi