SÜTLÜ ISIRGAN YEMEĞİ

SÜTLÜ ISIRGAN YEMEĞİ

SÜTLÜ ISIRGAN YEMEĞİ

Malzemeler:

1 kg ısırgan

1.5 su bardağı süt

2 orta boy soğan

½  çorba kaşığı tereyağı

2 çay bardağı mısır unu

yeterince su, yeterince baharat

Hazırlanışı:

Isırganlar tencerenin üzerine konulduktan sonra üzerine su eklenir. Bir kaç dakika kaynatıldıktan sonra kevgirde süzülerek iyice yıkanır. Bitki ince ince doğranarak bir kenarda bırakılırlar. Soğanlar tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra içerisine ısırganlar atılır. Isırganlarla beraber soğan biraz daha karıştırılarak ateşte tutulduktan sonra üzerine süt eklenir. Süt ve ısırganlar hafif ateşte bir miktar kaynayana kadar pişirilir. Daha sonra üzerine mısır unu ve baharat eklenerek karıştırmaya devam edilir. Bir süre daha hafif ateşte karıştırıldıktan sonra servise sunulur.

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi