YUMURTALI ISIRGAN

YUMURTALI ISIRGAN

YUMURTALI ISIRGAN

Malzemeler:

1 kg bitki

1 baş soğan

1 çorba kaşığı tereyağı

3 adet yumurta

yarım çorba kaşığı tuz

1 çay kaşığı kırmızıbiber

Hazırlanışı:

Toplanan bitkiler temizlenip doğranır. 1 kg ısırgan için 2.5–4 litre su kaynayıncaya kadar ısıtılır ve içerisine ısırgan konarak 4–5 dakika daha kaynatılır. Ocaktan indirilerek suyu süzülür, soğuması için biraz beklendikten sonra iyice sıkılır. Bir baş soğan doğranır, bir çorba kaşığı tereyağı ile hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. 2–3 yumurta kırılır. Yarım çorba kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edilir. Yumurta pişinceye kadar tekrar pişirilir ve haşlanan ısırgan ile iyice karıştırıldıktan sonra yemek servise hazırdır.

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi