YAHNERA

YAHNERA

YAHNERA

Malzemeler:

Katırtırnağı                             :2 bağ

Şevketi Bostan                        :2 bağ

Kuru Soğan                             :1 adet

Zeytinyağı                               :100 gr

Tereyağı                                 :50 gr

Tuz                                          :yeteri miktarda

Hazırlanışı:

Sarıkaça (katırtırnağı), astates,asgadates (iğnelik,hanımın iğnesi), deve kengeri ve başka kenger çeşitlerini ayıklayıp yıkayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp ısıtılmış tereyağında hafif çevirin. Hazırlanan otları iri doğrayıp tencerede birkaç defa çevirip yeteri miktarda sıcak su ilave edip kaynatın. Pişmesine yakın tuzunu ilave edip bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatın ve sıcak servis edin.

Otlar etli veya etsiz yapılabilir. Etlisinde tencerede önce kuşbaşı et sonra soğan kavrulduktan sonra isteğe göre salça konur veya beyaz olacak şekilde temizlenip doğranmış otlar katılıp kısık ateşte solana kadar pişirilir. Ocaktan almadan önce bir kaşık un ve limon suyu ile terbiye edilerek ilave edilir.

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi