LOR BÖREĞİ TATLISI (MİZİSRA)

LOR BÖREĞİ TATLISI (MİZİSRA)

LOR BÖREĞİ TATLISI (MİZİSRA)

Malzemeler:

500 gr un

½ çay bardağı sıvıyağ

Yeteri kadar su

İç Harcı İçin:

250 gr lor peyniri

1 su bardağı tozşeker

1 çay bardağı tarçın

1 çay bardağı ceviziçi

Kızartmak için;

Yeteri miktarda sıvıyağ

Hazırlanışı:

Un, sıvıyağ ve yeteri kadar suyu kukla memesi kıvamı alana dek yoğurup yarım saat dinlendirin. Ayrı bir yerde lor peyniri, tozşeker ve tarçını karıştırın. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp, oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açın. Bir tarafına 1 çorba kaşığı lorlu karışımdan koyup, hamurun diğer yüzünü üzerine kapatın. Kare şeklinde kesip, kenarlarının açılmaması için elinizle bastırın. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Sıvıyağda kızartıp sıcak olarak servis edin.

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi