BALKABAKLI BÜKME BÖREK (MELKOLOCİSİ)

BALKABAKLI BÜKME BÖREK (MELKOLOCİSİ)

BALKABAKLI BÜKME BÖREK (MELKOLOCİSİ)

Malzemeler:

3 adet yufka

1 kg bal kabağı

1 su bardağı ceviz

1 su bardağı toz şeker

 1 cay kaşığı tarçın

1 adet yumurta

Sıvıyağ

Hazırlanışı:

Bal kabağı rendelenip tencereye koyulduktan sonra üzerine toz şeker ilave edip pişirin. Bir yufka ikiye bölündükten sonra tezgaha serin. Üzerine sıvıyağ dolaştırıldıktan sonra ceviz ve pişen bal kabaklarını yufkanın üzerine serin. Tarçında ilave edilerek sarılıp üzerine yumurta sürülerek yağlanmış tepsiye dizin ve bütün yufkaları ayni şekilde hazırlayın. Hazırlanan bal kabaklı böreği fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi