HAVUÇ DOLMASI   

HAVUÇ DOLMASI   

HAVUÇ DOLMASI   

MALZEMELER

1 kg kalın havuç

2 çay bardağı pirinç

2 soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

10-15 dal dereotu

1 çorba kaşığı kuş üzümü

1 çorba kaşığı çam fıstığı

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1,5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

Havuçların kabukları sıyrılıp, bir kaç parçaya kesilip, az suda yarım haşlanır. Tencereye yağ konup, ısınınca fıstık ve üzüm atılır, bir kaç dk çevrilir. İnce kıyılmış soğan eklenip,soğan yumuşayınca yıkanmış pirinç atılıp, biraz kavrulur. İnce doğranmış dereotu, karabiber ve tuz eklenip, kapak kapatılır, yarım saat bekletilir. Bu arada haşlanmış havuçlar oyulur. Hazırlanan iç gevşek bir şekilde doldurulup, tencereye dizilir. Kenardan su bırakılır. Kapak kapatılıp, orta ateşte yarım saat pişirilir.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi