KIRMIZI ERİKLİ DONDURMALI KEK

KIRMIZI ERİKLİ DONDURMALI KEK

KIRMIZI ERİKLİ DONDURMALI KEK

MALZEMELER

4 adet  yumurta

¾ su bardağı şeker

200 gr tereyağı

2.5 su bardağı un

1/3 su bardağı mısır unu

3 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 kg kırmızı erik

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı toz tarçın

ÜZERİ İÇİN

2 Dondurma kaşığı

200 gr Erik dilimleri

50 gr File Antep fıstığı

HAZIRLANIŞI

Yumurta aklarını çırpma kabına alarak mikser yardımıyla köpürünceye değin çırpın. Geniş bir karıştırma kabında toz şeker ve tereyağını mikserle 5 dakika değin çırpın. Un ve darı ununu kademeli olarak ekleyerek pütürlü bir dış görünüş elde edene kadar çırpmaya devam edin. Yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Çırptığınız yumurta aklarını ek edip spatula yardımıyla ağır ağır karıştırın. Hazırladığınız karışımın yarısını yağladığınız kek kalıbına dökün. Kırmızı eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin. Bir kâsede toz şeker ve toz tarçını karıştırın. Erik dilimlerini şeker ve tarçın karışımına bulayarak yarısını kek harcının üzerine dizin. Üstüne kalan kek harcını döküp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Kalan erik dilimlerini bir tavaya alarak hafif pişirin ve ocaktan alıp soğutun. Ilındıktan sonra servis tabağına alıp üzerini vanilyalı dondurma, erik dilimleri ve dondurma  file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi