VİŞNE ŞERBETİ

VİŞNE ŞERBETİ

VİŞNE ŞERBETİ

MALZEMELER

2 kg vişne

1 çay bardağı su

2 kg şeker

1 tatlı kaşığı limon tuzu

HAZIRLANIŞI

Vişneleri yıkayın saplarından ayırın, geniş bir tencereye bir sıra şeker bir sıra vişneyi sıralayın. Şekerli meyvenizi bir gün bekletin. Ertesi gün, bir çay bardağı suyu tencerenize ekleyin, harlı ateşte meyvelerinizin su salmasını ve şekerin erimesini sürekli karıştırarak sağlayın. Şurubunuz kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika pişirin. Tencerenizi ateşten almaya yakın limon tuzunu ekleyin. Meyveleri süzgece alarak suyunu bir kenara alın şurubunuzu en son haline duru ve posasız vişne şurubu haline getirin. Şurubu tüketiminiz için damak zevkinize göre soğuk su ile karıştırarak vişne şerbeti olarak ikram edebilirsiniz. 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi