BILDIRCIN DOLMASI:

BILDIRCIN DOLMASI:

BILDIRCIN DOLMASI:

Malzemeler:

7-8. adet bıldırcın

2. adet ince kıyılmış kuru soğan

1 .çay bardağı kabukları soyulmuş badem

2: su bardağı pirinç (ılık suda bekletilmiş, süzülmüş)

Yeterince tuz ve karabiber

1: çay kaşığı tarçın

1 :çorba kaşığı nar ekşisi

2 :çorba kaşığı kuru üzüm

3 :çorba kaşığı tereyağı

1 :su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

Yağda soğan kavrulur. Ardından pirinç, tuz, karabiber, tarçın, üzüm ve badem ve sıcak su ilave edilir. Pirincin suyunu çektikten sonra nar ekşisi ve bal ilave edilir.

Diğer tarafta 2 kaşık tereyağında bıldırcınları parçalamadan ve derisini zedelemeden kızartılıp fırın tepsisine konur. İçleri hazırlanan pilavla doldurulur ve kürdanla ağızları birleştirilir. Fırında veya tencerede 1 su bardağı sıcak su ilave edip bıldırcın yumuşayıncaya kadar pişirilir.

 

 

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi