ERİK YAHNİSİ  (Osmanlı)

ERİK YAHNİSİ  (Osmanlı)

ERİK YAHNİSİ  (Osmanlı)

Malzemeler:

1 kg kuzu kuşbaşı

Yarım kg arpacık soğan

1 çorba kaşığı tereyağı

1 kâse kuru erik

1 çay kaşığı şeker

1 çay kaşığı tarçın

2 çay kaşığı tuz

Haırlanışı:

Önce erik ılık suya ıslatılır. Tencereye tereyağı konur, eriyince et atılır. Suyunu bırakmaya başlayınca soyulmuş arpacık soğanlar ilave edilir. Soğanlar gevşemeye başlayınca sudan alınan erikler konur. Tuz, şeker ve tarçın serpilir. 2 su bardağı sıcak su ilave edilir. Kapak kapatılır. 25 dakika kısık ateşte pişirilir. Sıcak olarak servis edilir

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi