HAREM GÜVECİ

HAREM GÜVECİ

HAREM GÜVECİ

Malzemeler:

1 kg. dana kuşbaşı et

1 adet. soğan

1,5. çay bardağı sıvıyağ

1. çay bardağı sıvıyağ (arpa şehriye için)

3. adet sivri biber

3. adet domates kabukları soyulmuş

1 :su bardağı arpa şehriye

Yeteri miktarda tuz ve karabiber Sos için:

1,5 su bardağı süt

2 çorba kaşığı un

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 adet yumurta

Çeyrek limon

100 gram rendelenmiş kaşar

Hazırlanışı.

 Tencereye eti ve soğanı ilave edip kısık ateşte et suyunu salıp, suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra sıvıyağı ilave edip, 10 dakika karıştırın, ardından domatesleri, biberleri, tuzu ve karabiberi de attıktan sonra yaklaşık 70 dakika ağır ağır kaynamaya bırakın. Diğer bir tencereye yağı ilave edip kızınca arpa şehriyeyi kavurmaya başlayın. Pembeleşince çok az tuz ve karabiber ilave ettikten sonra, 2 su bardağı kaynar su dökün, suyunu çekene kadar kaynamaya bırakın, suyunu çektikten sonra demlendirin. Hazırlamış olduğunuz eti ve arpa şehriyeyi güzelce harmanladıktan sonra ufak sütlaç güveçlerine boşaltın, beşamel sosunu üzerine yaydıktan sonra rendelenmiş kaşarı da üzerine serpiştirip fırına atın. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

SOSUN HAZIRLANIŞI:

Tencereye yağı alın, yağ kızdıktan sonra unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra sütü boşaltıp boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yumurtanın sarısını ayırın, limonu katarak karıştırın. 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi