HURMALI ET YAHNİSİ (Osmanlı)

HURMALI ET YAHNİSİ (Osmanlı)

HURMALI ET YAHNİSİ (Osmanlı)

Malzemeler:             

 1 kg, iri kuşbaşı koyun eti

1 ufak, kâse suda bekletilip süzülmüş hurma

2 adet, kuru soğan jülyen doğranmış

3 yemek kaşığı tereyağı

1,5 su bardağı sıcak su

Yarım çay bardağı koruk veya limon suyu

Tuz

Karabiber

Hazırlanışı:

Tencerenin altına biraz yağ konur, üzerine biraz et, onun üzerine biraz hurma koyup et bitene kadar bu sırada döşenir. Daha sonra tereyağını eritilip soğan pembeleşene kadar pişirilir. Koruk suyu, tuz ve karabiber eklenen sıcak su etlerin üzerinde gezdirilir, üzerine tereyağlı soğan düzgünce yayılır. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi