KUSKUSLU TEKKE KEBABI

KUSKUSLU TEKKE KEBABI

KUSKUSLU TEKKE KEBABI

Malzemeler:

1 kg. kuşbaşı kuzu eti

8 çorba kaşığı tereyağı

5 adet kurusoğan

6 Adet domates

3 su bardağı su

1 paket kuskus

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Domateslerin kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın. 2 adet soğanı ince ince kıyın. 4 çorba kaşığı tereyağını eritip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ilave edin. Kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Domatesleri ekleyin. Arada bir karıştırmak suretiyle suyunu çekinceye kadar pişirin. Sıcak su, tuz ve karabiber ilave edip kısık ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirin. Diğer tarafta 3 adet kuru soğanı rendeleyip 4çorba kaşığı tereyağında kavurun. Kuskusları ilave edip 3-4 dakika karıştırın. 1,5 su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Sonra çok kısık ateşe alıp kapağı kapalı olarak bir kaç dakika demlenmeye bırakın.

Servis tabağına kuskusu alıp üzerine de eti yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.

 

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi