DİYET KABAK YEMEĞİ

DİYET KABAK YEMEĞİ

DİYET KABAK YEMEĞİ

 Malzemeler

4 adet orta boy kabak

2 adet ufak soğan

2 domates

¼ bağ Taze nane

¼ bağ Dereotu

Yeteri miktarda tuz

½ çay bardağı zeytinyağı

 

Hazırlanışı:

Önce kabakları güzelce soyup temizleyin. Daha sonra soyduğumuz kabakları ortadan ikiye bölüp, o şekilde tencerenin içerisine doğrayın. Yarım bir ay şeklini anımsatacak şekilde tüm kabakları tencerenin içerisine doğrayıp ilave edin. Daha sonra soğanları soyarak temizleyin ve ufak ufak doğrayarak kabakların üzerine serpin. Domatesi bir kesme tahtası yardımı ile küp küp doğruyın. Ve yine tencerenin içerisine atın. Sırasıyla. Taze naneden 2 – 3 dal alarak kıyın. Aynı şekilde dereotunu da ince ince kıyarak hazırlayın ve tencereye ilave edin. Dilediğiniz yeşillikleri bu şekilde yemeğinize ilave edebilirsiniz. Damak tadınıza göre tuz da ilave ettikten sonra ilk aşamada yanmaması için 1 kahve fincanı kadar su ilave edebilirsiniz. İlerleyen aşamadan yemek kendiliğinden de su salacaktır. Dilerseniz üzerine zeytinyağı da ilave edebilirsiniz. Ya da baharatlar ile tatlandırabilirsiniz. Kısık ateş üzerinde ortalama 20 dakika piştikten sonra yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi