PİLİÇ PİKATA

PİLİÇ PİKATA

PİLİÇ PİKATA

Malzemeler;

2 büyük tavuk göğsü

1/2 su bardağı un

3 yemek kaşığı bitkisel yağ

2 taze soğan ,

3 yemek kaşığı limon suyu

1 su bardağı tavuk suyu

1 tatlı kaşığı bal

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı maydanoz

2 yemek kaşığı kapari

1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı;

İnce uçlu bir bıçak yardımıyla tavuk göğüslerini ikiye kesip fileto çıkarın. Fileto olarak kestiğimiz tavuklarınızı sığ bir kap içerisinde unlayın. Unlanan etlerinizi, hafif sallayarak fazla undan kurtulun. Unladığınız etlerinizi tavaya az yağ koyarak her iki tarafıda altın sarısı olacak şekilde kızartın

Sıra geldi sosumuza, etlerinizi çıkardıktan sonra aynı tava içerisinde tereyağını eritin. Soğanlarınızı ufak küp küp doğruyarak hafif kavurun. Yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın

Kaynayan tavuk suyu iyice azaldığında limon suyu ve balımızı sosa ekleyelim. Ocağımızı kapatıp kapari, maydonuz ve limon kabuğu rendesini sosa ekleyin. Sos soğumadan etlerin üstüne koyarak sıcak servis edin. Afiyet olsun

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi