SOĞAN KEBABI

SOĞAN KEBABI

SOĞAN KEBABI

Malzemeler

50 g Bizim Yağ

1 kg sarı soğan

300 gr kıyma

Yeteri miktarda Tuz

Yeteri miktarda Karabiber

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı nar ekşisi

1 çay bardağı sıcak su

2adet sivri biber

3 adet domates

Hazırlanışı:

Soğanların kabuklarını soymadan uç kısımlarını kesin. Her birini üstten alt kısmını koparmayacak şekilde derin kesin. Bir kâsede kıyma, tuz, karabiber ve salçayı yoğurun. Soğanların arasına yoğurduğunuz kıymaları doldurup bir fırın kabına dizin. İkiye kestiğiniz biberler ve dörde böldüğünüz domatesleri de ilave edin. Nar ekşisi ve erittiğiniz 50 g Bizim Yağ’ı ve sıcak suyu küçük bir kâsede karıştırıp soğanların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi