ANTROKOT IZGARA

ANTROKOT IZGARA

ANTROKOT IZGARA

Malzemeler:

1 adet (150-180 gr arası) dana antrkot

Yeteri miktarda tuz

1 çay kaşığı değirmen karabiber

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Kasaptan inceltilmemiş olarak aldığınız antrkotunuzu 1 saat kadar oda sıcaklığına gelmesi için dinlendirin. Tuz, karabiber ve çok az zeytinyağı ile önlü arkalı lezzetlendirin. İyice ısıttığınız döküm ızgara ya da tavada etin önce ilk yüzünü mühürleyin. İz vermek için eti ızgaraya koyup 1 dakika bekleyin, 1 dakika sonunda 40 derecelik bir açıyla yan çevirin ve 1 dakika daha bekleyin.

Aynı işlemi diğer yüze de uygulayın. Önceden ısıttığınız 200 derece fırının tepsisine eti alın. Orta pişmiş isterseniz 5 dakika orta iyi pişmiş isterseniz 7 dakika pişirin. Pişen eti ahşap bir kesme tahtası üzerine alıp 1 dakika dinlendirin. Dinlenen eti ister bütün ister dilimleyerek servis yapın.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi