OSMANLI KEBABI

OSMANLI KEBABI

OSMANLI KEBABI

Malzemeler:

1 kg yağlı koyun eti (küçük doğranmış)

4 adet soğan (2 tanesi halka doğranmış 2 tanesi ince ince kıyılmış)

1 çay kaşığı tuz

½  çay kaşığı tarçın

5 adet domates (kabukları soyulmuş ve doğranmış)

1 demet maydanoz

Hazırlanışı:

Etleri bir tasa koyun. İnce ince doğranmış soğanları, tuzu, biberi ve tarçını ekleyerek terbiyenin etlerle karışmasını sağlayın. Etleri soğuk bir mekânda 2-3 saat dinlendirin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında Güvecin içine sırasıyla etleri, soğan halkalarını, maydanozu ve domatesleri yerleştirin. Tuzunu ve biberini serperek malzemenin üzerini kapatacak kadar su koyun. Güveci fırına vererek suyunu tümüyle çekinceye kadar pişirin. Bir bu kadar daha suyu kaynatıp güvecin içine dökün. Yeniden fırına sürüp, döktüğünüz suyun yarısı kalıncaya kadar yaklaşık 45 dakika daha pişiriyoruz. Sıcak servis yapın

 

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi