DANA PİRZOLA

DANA PİRZOLA

DANA PİRZOLA

Malzemeler

300 gr dana pirzola, 3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı demiglase sos

1 yemek kaşığı domates sos, 1 yemek kaşığı bezelye sos

1 yemek kaşığı mantar sos, Tuz, Karabiber

Acılı domates sosu için

1 adet domates,1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı zeytinyağı, Kırmızı pul biber

Bezelye sosu için

1 yemek kaşığı haşlanmış bezelye

1 yemek kaşığı krema

½  soğan,Tuz,karabiber

Mantar sosu için

6~7 mantar,1/2  soğan,1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı krema,Tuz,karabiber

Demiglase sos

Hazır toz demiglase, Yarım çay bardağı su

Üzerindeki tereyağı için

50 gr tereyağı,1/4 soğan, Yarım diş sarımsak

Kırmızı toz biber ,Tuz, Kekik                         

Hazırlanışı:

Dana pirzolayı tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Acılı domates sos için, 1 domatesi ince doğrayıp, dövülmüş 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve pul biber ile karıştırın.

Bezelye sos için, haşlanmış bezelyeyi çatalla ezin. Krema, küp doğranmış soğan, tuz ve karabiberle birlikte iyice karıştırın.

Mantar sos için, mantarları haşlayıp ince kıyın. Soğan ve 1 diş sarımsağı ince doğrayın. Krema, tuz ve karabiberle birlikte iyice karıştırın.

Demiglase sos için, 1 tatlı kaşığı hazır toz demiglase ve suyu karıştırın.

Üzerindeki tereyağı için, soğan ve sarımsağı ince kıyıp tüm malzeme ile karıştırın. Buzdolabında dondurun.

Pirzolayı servis tabağına alın. Üzerine donmuş tereyağını ilave edip soslarla birlikte servis yapın.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi