SOYA SOSLU BİBERLİ BİFTEK

SOYA SOSLU BİBERLİ BİFTEK

SOYA SOSLU BİBERLİ BİFTEK

MALZEMELER

8 adet biftek

3/4 su bardağı portakal suyu

1/4 su bardağı soya sosu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 diş dövülmüş sarmısak

2 çay kaşığı biberiye

1 çorba kaşığı bal

 Tuz

Kızartmak için:

l 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı.

Biftek dilimlerini geniş bir kaba alın. Portakal suyu, soya sosu, zeytinyağı, sarmısak, biberiye ve balı karıştırıp etlerin üzerine ilave edin. Bu şekilde buzdolabında 8 saat bekletin. Daha sonra zeytinyağını kızdırıp biftekleri orta ateşte önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havluya çıkarın. Servis

tabağına alıp üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Kalan marinatı bir tavaya alıp ocağa oturtun. Üzerine tuz ekleyin. Kaynamaya başlayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Etlerin üzerine gezdirip servis yapın.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi