BONFİLE

BONFİLE

BONFİLE

Malzemeler:  

400 gram dana bonfile

1 çay bardağı zeytinyağı

1/2 şişe soda

1 yemek kaşığı iri çekilmiş karabiber

1 dal biberiye

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı tereyağı

2 diş sarımsak

1 adet soğan

Hazırlanışı:

Bonfile etlerin sinirlerini temizleyin. 200 gr'lık parçalar halinde porsiyonlayın. Zeytinyağı ve soda ile etleri ovun. Soğanları iri iri doğrayın. Sarımsağı ezin ve etlere ilave edin. Baharatları ve ince kıyılmış biberiyeyi etle karıştırın ve buzdolabında 5-6 saat marinasyona bırakın. Etleri pişireceğiniz tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.Eriyen ve ısınan tereyağına etleri ilave edin ve her iki yüzü de iyice pişene kadar pişirmeye devam edin. İşte bu kadar, afiyet olsun.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi