KAZ KEBABI 

KAZ KEBABI 

KAZ KEBABI 

Malzemeler:

1 tane soğan,2 tane havuç,2 tane kabak,2 diş sarımsak,1 tane yufka

Tuz yeteri miktarı,2 kaşık un,1 tane orta boy kaz, Yeteri miktarda Karabiber, Defneyaprağı, Biraz taze kekik

İç Pilav İçin

2 bardak pirinç,2 çorba kaşığı tereyağı, Yeteri miktarda kuş üzümü

Yeteri miktarda badem ve su

Hazırlanışı:

 Öncelik olarak kaz temizlenir ve bir tencerede haşlanmaya bırakılır. Büyük doğranmış soğanlar, havuçlar, kabaklar ekleyin. Sarımsak defneyaprağı, karabiber ve tuz da ilave edilir. Aromalı su oluşturulur. Yaklaşık olarak 2 saat kadar kaz kaynamaya bırakın. Bir yandan iç harcını hazırlın. Tereyağı eritin sonrasında yıkanmış pirinçleri ilave edin. Kavurma işlemini yaptıktan sonra içine kuş üzümü, badem Tuz ve biberler de ekleyin. Pilavı demlemek için kazın haşlama suyu da ilave edin. 3 bardak suyu da pilava katın. Kazlar tiftik tiftik olana kadar pişirin. Sonrasında derin bir kaba yufkamızı sermeden önce altına zeytinyağı dökün. Sonrasında kazı üzerine serin. Sonra yufkayı kapatıp fırın tepsisine ters çeviriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 5 dk pişirin. Bir taraftan sosu hazırlayın. Sosumuz için tereyağı, un, kazı haşladığımız su ve tuzu ilave edin ve pişirin. Sonrasında hazırladığımız sosu üzerine dökün. Kaz kebabı piştikten sonra servis tabağına önce sos dökün daha sonra da yufka ile hazırladığımız kebap koyun. İsteğe bağlı olarak kekik ile süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi