YUFKALI DÖRÜZZİYAFE KÖFTESİ:

YUFKALI DÖRÜZZİYAFE KÖFTESİ:

YUFKALI DÖRÜZZİYAFE KÖFTESİ:

Yufkalı Dörüzziyafe Köftesi için önce dana, kuzu ve tavuk eti kıyma haline getirilip karıştırılıyor ve elde edilen bu harca, fıstık, yumurta ve çeşitli baharatlar eklenerek yoğruluyor. Püf noktası ise bu karışımının bir süre dinlendirilmedir.

Harç dinlendikten sonra elde açılan ince yufka ile yemek yapma aşması başlamış oluyor. Yufkanın içerisine eklenen harç, dürüm şeklinde sarılıp birer lokmaya denk gelecek şekilde kesilerek pişiriliyor. Günümüzde bu yemeği sadece dana kıyması ve hazır yufka ile de pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi