AKDENİZ USULÜ MAKARNA

AKDENİZ USULÜ MAKARNA

AKDENİZ USULÜ MAKARNA

Malzemeler:

1 paket makarna

8–10 adet mantar

1/2 kâse çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin

1 adet soğan

3 diş sarımsak

2 adet sivribiber

1 adet kırmızıbiber

2 adet domates

1 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı fesleğen ve kekik

6 yemek kaşığı zeytin yağı

Yeteri miktarda Tuz.
Hazırlanışı:

Makarnayı kaynar tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Mantar, zeytin, kırmızıbiber ve sivribiberleri ince kıyın. Soğan ve sarımsağı doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Soğan, sarımsak ve biberleri hafif kavurun. Mantar ve zeytinleri ilave edin. Domatesleri katın. Nişastayı üzerine serpip tuzunu ekleyin. Makarnayı servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sos döküp kekik ve fesleğen serpip servis yapın.
 

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi