TAVUKLU SALATA

TAVUKLU SALATA

TAVUKLU SALATA

MALZEMELER

½  kırmızı marul kıvırcık marul

1 adet fesleğen

½ kuzukulağı

1 adet domates

100 gr piliç göğsü

1 adet kuru soğan

1 adet portakal

30 gr siyah dilim zeytin

3 kırmızı fındık turp

100 gr salatalık

½  çay bardağı sızma zeytinyağı

1 limonun suyu

Taze kekik

Yeteri miktarda Tuz

Hazırlanışı:

Tüm yeşillikleri soğuk, sirkeli suda 5 dakika bekletin ve tek tek yıkayarak süzgece alın. Bir sebze kurutucu yardımıyla ya daüm yeşillikleri soğuk, sirkeli suda 5 dakika bekletin ve tek tek yıkayarak süzgece alın. Bir sebze kurutucu yardımıyla ya da kâğıt havlu üzerinde kurutun. kâğıt havlu üzerinde kurutun. Yeşillikleri elinizle kopartarak büyük bir kâseye alın. Kırmızıturpları, salatalığı kabuklarını soymadan ince dilimleyin beyaz peyniri küp olarak ve siyah zeytinleri dilimleyerek haşlanmış piliç etini jülyen doğrayın kuru soğanı piyaz olarak ince doğrayın salata karışımına ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyunu bir kâseye alın tuz ve taze kekik yaprakları ile tatlandırıp salatanın üzerine gezdirin. Servis yapın.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi