ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMA 

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMA 

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMA 

Malzemeler:   

5 adet ufak patlıcan

200 gr dolmalık pirinç

20 gr zeytinyağı

1 adet soğan

10 gr dolmalık fıstık

10 gr kuş üzümü

2 gr Tuz               

2 gr karabiber,

2 gr taze nane

5 gr maydanoz

Garnitür

1 adet limon 

5 gr dereotu

5 gr maydanoz

5 gr nane

Hazırlanışı:

Patlıcanları baş tarafından kesin. Dışta ince bir kabuk bırakarak, içini keskin bir akla çizerek kesin. İki avucunuzla ovalayarak, patlıcanın içini dışarı çıkartın. Birkaç santim boyunda bir kısmını kesip, kapak olarak kullanmak üzere bir kenara koyun. Oyulmuş patlıcanları yıkayıp, süzdürün. Dolma içini, kapak için bir boşluk bırakarak, patlıcanların içine doldurun. Üzerine kapağını geçirin, kürdanla kapağı tutturun.

Tencerenin altına harcı hazırlarken ayırdığınız maydanoz, nane ve dereotu saplarını yerleştirin. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine tuz, zeytinyağı, şeker, domates ve suyunu ilave edip, yağlı kâğıt örtün. Tencerenin kapağını örterek ağır işte 40–45 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın. Dolmaları, tencerenin içinde, kapağını açmadan, soğumaya bırakın. Dolmalar soğuyunca tencereden alıp, tabaklara aktarın. Patlıcan dolmasını soğuk olarak servis yapın

Garnitür: limon, dereotu, maydanoz ve kiraz domates ile servise sunulur..

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi