FIRINDA SEBZELİ ÖRDEK

FIRINDA SEBZELİ ÖRDEK

FIRINDA SEBZELİ ÖRDEK

Malzemeler

1 adet ördek normal büyüklükte

1 büyük boy patates

2 büyük boy çarliston biber

150 gr havuç

150 gr kabak

150 gr taze fasulye

8 defne yaprağı

150 gr elma

2 yemek kaşığı sirke

6 diş sarımsak (2 si ördeği pişirirken)

Kekik, kimyon, pul biber, tuz,

2 yemek kaşığı salça

4 çorba kaşığı Sıvı yağ

Hazırlanışı

Öncelikle ördekleri 4 defneyaprağı, 1 yemek kaşığı sirke ve 1 sarımsak ile derin bir tencereye koyup 45 dk kadar orta ateşte pişiriyoruz. 45 dk sonra ördek suyunun yenileyin. İçerisine tekrardan defneyaprağı, sirke, 1 elmayı dörde bölüp ve sarımsak ekleyip çatal ile göğsüne birkaç delik açıp 45 dk kadar daha pişirin. Bu esnada patatesleri ve sebzeleri soyup doğrayıp haşlayın. 45 dk sonra Ördek ve biberler sebzeleri fırın tepsisine döküp bir kapta salça, sıvı yağ, kekik, kimyon, 4 diş sarımsak ( rendeleyip) tuz ve isteğinize göre baharatlar ekleyip patatesler ve ördeğin üzerine sürüp. 100° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi