TAVUK BONFİLE IZGARA

TAVUK BONFİLE IZGARA

TAVUK BONFİLE IZGARA

Malzemeleri

1 kilo tavuk göğüs eti

Yarım çay bardağı süt

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Tavuk bonfile ızgara, için bütün göğüs etlerini kesme tahtamızın üzerine alıp ve bıçakla ince dilimler çıkartın. Çıkarttığımız bu dilimleri bir kabın içinde marine edin. Üzerine sütü, yağı ve baharatları da ekleyerek hepsinin birbirine karışması için biraz tavuk etleriyle bu sosu Karıştırın. Daha sonra kabın üstünü streç film yardımıyla kapatıp buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirin. Marine işlemi etleri daha lezzetli yapacaktır. Bu işlem sonunda etlerimizi artık ızgarada pişirebiliriz.

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi