HAVUÇLU BALIK ÇORBASI

HAVUÇLU BALIK ÇORBASI

HAVUÇLU BALIK ÇORBASI

MALZEMELER

1 adet temizlenmiş mezgit

1 adet küçük patates

1 adet orta boy havuç

1 adet orta boy kereviz (sapları ile birlikte)

1 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı un

1 çay kaşığı beyaz Karabiber

4 adet Defneyaprağı

2 Su bardağı su

1 limonun suyu

Hazırlanışı:

Temizlenmiş balığı soğuk suda güzelce yıkayın. Balığı ortadan ikiye bölün ve tencereye alın. Üzerine geçmeyecek kadar su ilave edin yaklaşık 4 su bardağı kadar. Defne yaprağı ve taze çekilmiş karabiberi de ekleyin ve balıkları 20 dk kadar pişirin. Pişen balığı ayrı bir tabağa alın ve soğuduktan sonra etlerini kılçıklardan ayırın ama parmaklarınızla iyice didikleyerek kılçık kalmış mı diye mutlaka kontrol edin. Çorba tenceresinde tereyağını eritin ve unu ilave ederek 5 dk kadar kavurun. Üzerine pişen balığın suyunu ince tel süzgeçten geçirerek ilave edin (Topaklanma olursa blender yardımı ile açabilirsiniz)Rendelenmiş patates, kerevizi ve havucu ekleyin ve sebzeler pişinceye kadar ara ara karıştırarak kısık ateşte kaynatın. Sebzeler pişince kılçıklarını temizleyip parmak uçlarınızla birkaç kere iyice kontrol ettiğiniz balıketlerini de ekleyin.1 taşım kaynadıktan sonra limon suyunu ve kereviz saplarını ekleyin ve 2-3 dk daha kaynatın. Üzerine kıyılmış maydanoz ilave ederek servis yapabilirsiniz.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi