ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE  

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE  

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE  

Malzemeler:   

1 kg taze fasulye

2 adet soğan

2 adet domates

5 gr domates salçası

20 gr Zeytinyağı

5 gr şeker

1 bardak sıcak su

2 gr Tuz                              

garnitür

1 adet limon 

10 gr maydanoz

Hazırlanışı:

Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın. Bütün olarak veya ikiye bölüp yıkayın. Bir tencereye Komili Sızma Zeytinyağını, kıyılmış soğanı koyup, hafifçe öldürün. Salça ve tuzu ilave ediniz. Fasulyeleri koyup kapağını kapatıp tencereyi silkeleyerek, karışmasını sağlayın. Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi koyup onunla da domatesler ölünceye kadar silkeleyerek pişirin. Bardak sıcak su ve şekeri koyup, harlı ateşte pişirin. Kabında soğutup servis tabağına koyup,

garnitür: Maydanoz ve limon ile servise sunulur

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi