ÇİRÖZ SALATASI

ÇİRÖZ SALATASI

ÇİRÖZ SALATASI

Malzemeler                                                     

4      adet      çiroz

10      gr        sirke

0,5     gr      zeytinyağı

1      adet       Limon

10      gr       dere otu

5 gr kıyılmış maydanoz

5 gr julien domates

5 gr julien yeşil biber            

Hazırlanışı.

Çirozlar ızgara orta ateşte kızartılır. Sonra başları kopartılıp yağlı kağıda sarılır. Düz ve sert bir zemin üzerinde havan tokmağı ile dövülür. Derisi ve kılçıkları ayıklanıp bir kaba alınır. Üstünü örtecek kadar sirke eklenip yaklaşık 2 saat dinlendirilir. Dinlendirilmiş çirozlar servis tabağına alınıp üzerine, kararınca zeytinyağı ve limon gezdirilir. Domates ve biberler ilave edilip üstü ve kenarları ayıklanmış dereotu ile süslenerek soğuk servis yapılır..

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi