DANA HAŞLAMA

DANA HAŞLAMA

DANA HAŞLAMA

Malzemeler

1 kg kemiksiz dana eti

1 adet irice soğan

2 adet patates

2 adet havuç

4-5 tutam maydanoz (haşlarken suyuna koyunca etin kokusunu alır)

1-2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Önce etleri tencerede haşlayın suyunu bırakıp çekene kadar çevirin. Bütün olarak soğanımızı maydanozlarımızı koyup tuz ve karabiber ilavesi ile üzerine 2 parmak kadar geçecek suyu da koyup tencerenin kapağını kapatmadan bir kaynatın. Üste çıkan köpükleri alın bir kaç damla limon suyu koyup sonra tencerenin kapağını kapatıp etler haşlayın.

Diğer tarafta soyup istediğiniz büyüklükte doğradığınız, patates ve havuçları önce havuçlar daha sonra patatesler olmak kaydıyla bir tencerede tereyağı ile soteleyin lezzetli olur. Haşlanan etleri tencerenin içinden alıp etin suyunu ince bir tel süzgeçten süzüp. sotelenmiş sebzeleri tereyağı ile birlikte koyup bir iki taşım kaynatın. Ve sıcak servis yapın afiyet etsin

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi