ÇİN USULU SOYALI ET SOTE

ÇİN USULU SOYALI ET SOTE

ÇİN USULU SOYALI ET SOTE

Malzemeler

400-500 gram bonfile dana eti veya tavuk eti

2 adet havuç

2 adet kırmızıbiber

3 adet yeşilbiber

2 adet kabak

1 adet büyük boy kuru soğan veya 10 adet arpacık soğan

1 diş sarımsak

3 yemek kaşığı sıvı yağ

3 yemek kaşığı soya sosu

İsteğe bağlı olarak; susam

Hazırlanışı:

Etleri kuşbaşı veya ince şeritler halinde doğrayın. Vog tava veya yayvan tencereyi (pilav tenceresi) ısıtarak, etleri ekleyin. Suyunu salıp, çekene kadar pişirin. Sıvı yağ ekleyip, etleri biraz kızartarak pişirin ve kevgir yardımıyla tabağa alın.

Tavaya yine sıvı yağ ekleyin ve soğanı, sarımsağı ve biberleri ister yemeklik, ister julyen doğrayın ve tavaya alarak pişirin. Ardından yemeklik veya julyen doğranmış havuçları ekleyin.

Kabakları da yemeklik veya julyen doğrayarak ekle ve sebzeler yumuşayana kadar pi şirin. Sebzeler pişince etleri ekleyerek 1-2 tur çevirin. 3 yemek kaşığı soya sosu ekleyerek 3-4 dakika pişirin.

Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi