PIRASANIN FAYDALARI  

PIRASANIN FAYDALARI  

PIRASANIN FAYDALARI  

Dev yeşil soğan gibi görünen bir sebze olan pırasa, soğan ve sarımsak ile aynı ailenin bir parçasıdır. Potasyum, kalsiyum, fosfor ve C vitamini bakımından zengindir ve beslenmenize pırasayı eklemenin sayısız nedeni var.   

Pırasaların tatlı bir tadı vardır ve çiğ veya pişmiş olarak yenebilir. Bir bardak pırasa, sodyum bakımından düşüktür ve neredeyse hiç doymuş yağ veya kolesterol içermez.

Pırasalar, kan damarlarının astarlarını serbest radikallere karşı koruyan , Kan damarlarının dinlenmesini sağlar ve hipertansiyon riskini azaltır. Pırasa, vücudunuzdaki her doku için faydalı olan bol miktarda K vitamini içerir. Düşük seviyede K vitamini kanamaya neden olabilir ve kan dolaşımını olumsuz yönde etkiler.

Pırasadaki yüksek K vitamini, kemik sağlığı için hayati önemi olan bir protein olan osteokalsini aktive eder.

Pırasalar kilo kaybına yardımcı olur. Düşük kalorili ve yağsız olduklarından şişmanlıkla savaşır. Pırasa doğal bir iştah kesicidir. Yüksek lif içeriği, dolgunluk hissi sağlayarak açlığınızı bastırır. Pırasalarda bulunan hem çözünür hem de çözünmeyen lifler bağırsak aktivitesini düzenler ve şişkinliği azaltır. Zayıflamak isteyenler için faydalıdır.

Pırasalar doğal bir idrar söktürücüdür. Cildinizdeki zararlı maddeleri hapsederek ve vücudunuzdan temizleyerek detoksifiye eder. Vücudunuzu temizler, cildinizin parlak görünmesini sağlar.

Pırasanın yeşil yaprakları; beyaz kısmından A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra pırasadaki diğer güçlü antioksidanların birleşimi cildinizi serbest radikallerin ve güneşin zararlı ultraviyole ışınlarına karşı korur.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi