VİŞNELİ ÖRDEK

VİŞNELİ ÖRDEK

VİŞNELİ ÖRDEK

Malzemeler

1 tane ördek

150 gr Kuru soğan

200 gr Havuç

150 gr Kereviz

2 diş Sarımsak

4 adet Defneyaprağı

10 gr Tane karabiber

150 gr Kurutulmuş vişne

1 lt vişne suyu

1 adet Çubuk tarçın

1 tane portakal

¼  Taze kekik

¼ Biberiye

Yeteri miktarda Tuz

2 litre su

 Hazırlanışı:

Ördeği dörde bölün her tarafını kızgın tavada mühürleyin. Tüm malzemeleri iri bir şekilde doğrayıp tepsiye koyun. İyice karıştırın. İçine vişne suyu ilave edin. Mühürlenen ördeği malzemeyle birlikte tepsiye koyun. Üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 180 derecede, 2.5 saat pişirin. Ördek piştikten sonra tepsiden alın. Kalan malzemeleri, suyuyla birlikte ocakta kaynatın. Süzerek ördeğin üzerine sos olarak döküp servis edin

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi