VİŞNELİ ÖRDEK
Malzemeler
1 tane ördek
150 gr Kuru soğan
200 gr Havuç
150 gr Kereviz
2 diş Sarımsak
4 adet Defneyaprağı
10 gr Tane karabiber
150 gr Kurutulmuş vişne
1 lt vişne suyu
1 adet Çubuk tarçın
1 tane portakal
¼ Taze kekik
¼ Biberiye
Yeteri miktarda Tuz
2 litre su
Hazırlanışı:
Ördeği dörde bölün her tarafını kızgın tavada mühürleyin. Tüm malzemeleri iri bir şekilde doğrayıp tepsiye koyun. İyice karıştırın. İçine vişne suyu ilave edin. Mühürlenen ördeği malzemeyle birlikte tepsiye koyun. Üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 180 derecede, 2.5 saat pişirin. Ördek piştikten sonra tepsiden alın. Kalan malzemeleri, suyuyla birlikte ocakta kaynatın. Süzerek ördeğin üzerine sos olarak döküp servis edin