DANA KABURGA

DANA KABURGA

DANA KABURGA

Malzemeler;

7 Kemikli Dana Kaburga

Taze Kekik

Taze Biberiye

Safran

Tane Karabiber

Toz Kekik

Tatlı Toz Biber

Ayçiçek Yağı

Deniz Tuzu

Hazırlanışı.

Öncelikle tepsinize yağlı kâğıdı serin ve üzerine 7 kemikli dana kaburgayı yerleştirin. Diğer taraftan taze kekik ve taze biberiyeleri ince ince kıyıp sıvı yağ, toz baharatlar ile buluşturun. İyice karıştırarak tüm baharatların sıvı yağlı sosun içerisinde homojen bir şekilde dağılmasını sağlayın. Sosunuzu dana kaburganın üst kısmına, iyice yedirerek sürün. Eti bu sosla güzelce ovarak lezzetlerin birbirlerinin içerisine geçmesini sağlayın. Sürme işlemi tamamsa tüm kaburgayı önce yağlı kağıda sonra da alüminyum folyoya sararak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 3 saat pişirin.

 

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi