KİREMİTTE ALABALIK

KİREMİTTE ALABALIK

KİREMİTTE ALABALIK

Malzemeleri

1 adet taze alabalık

1 adet kuru soğan

1 adet domates

1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet limon

Hazırlanışı:

Balığın içini ve dışını temizleyip, bol su ile yıkayınız. Soğan ve domatesleri çok büyük olmayacak şekilde doğrayınız. Sarımsakları ince ince kesiniz. Balığı kiremit çömleğe koyunuz. Etrafına sebzeleri diziniz. Üzerine tereyağı sürüp, limon kabuklarınız ekleyiniz. Kaşar rendesini balığın üzerini kaplayacak şekilde ilave ediniz ve 30 dakika pişiriniz. Balık piştikten sonra kiremit ile sıcak servis ediniz.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi