KUZU BALIĞI ŞİŞ

KUZU BALIĞI ŞİŞ

KUZU BALIĞI ŞİŞ

Malzeme

Kuzu balığı (1 kilo – 10 kilo kuzu balığından 3 santimlik küpler halinde kesilmiş)

Maden suyu veya bira (200 ml)

5 çorba kaşığı zeytinyağı

4 adet Orta boy domates

4 adet Orta boy soğan

2 adet Limon

 10 adet Defneyaprağı

Tuz yeteri miktarda

Hazırlanışı:

Balıkları yıkayıp çukurca bir kaba alın. Üzerlerine maden suyu veya birayı boşaltıp, karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp, 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Bu süre sonunda balıkları süzdürerek terbiyesinden alın. Hafifçe tuzlayıp temiz bir kaba aktarın. Zeytinyağını ilave edip, karıştırın. 5 dakika daha bekletin Domatesleri ikiye kesin. Her bir yanını tezgah üzerine kapatarak 3 ügen dilime kesin. Soğanları da aynı şekilde hazırlayın. Limonların iki ucunu kesip atın. Herbir limonu 5 kalın yuvarlak dilime kesin. Bu dilimleri de ortadan ikiye keserek 20 parça limon hazırlayın. Balıkları zeytinyağından alıp, domates, soğan, limon dilimleri ve defneyaprakları ile birlikte dilediğiniz sıra ile şişlere dizin. Tercihen kömür ızgarasında ya da fırınınızın ızgarasında her iki tarafı iyice kızarıncaya kadar pişirin. Yanında roka ile servis yapın.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi