LEVREK IZGARA

LEVREK IZGARA

LEVREK IZGARA

MALZEMELER:

2 adet levrek

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 limon (halk şeklinde doğranmış)

Tuz – Karabiber yeteri miktarda

Hazırlanışı:

Balıklar temizlendikten sonra iyice yıkayın ve suyunu süzün. Fazla sulardan arındırabilmek için havlu kâğıt kullanabilirsiniz. Bir kap içerisinde her iki balığın hem içini hem dışını zeytinyağı ile güzelce ovalayın. Hem içi hem dışına tuz ve karabiber serpin ve iyice yedirin. Bu haliyle buzdolabında 15 dk kadar dinlendirin.

Buzdolabından çıkardıktan sonra ızgaraya koymadan önce oda sıcaklığına dönmesi için birkaç dakika bekletin. Önceden ısıtmış olduğunuz ızgarada her bir tarafını yaklaşık 8-10 dk kadar pişirin. Bu süre balıkların büyüklüğüne ve ızgaranın cinsine göre değişiklik gösterebilir. Pişirme sırasında balığa dokunmayın ve çevirmeye çalışmayın. Maşa yardımı ile dokunduğunuzda eğer ızgaradan ayrılmışsa pişmiştir zaten. Ters çevirdikten sonra aynı süre pişirin. Limon dilimleri ile servis yapabilirsiniz.

 

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi