SOMON IZGARA

SOMON IZGARA

SOMON IZGARA

Malzemeler:

2 adet somon fileto

Marinesi için:

1 yemek kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı hardal

2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

6 sap frenk soğanı ya da taze yeşil soğan (yeşil kısımları)

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz- karabiber

Hazırlanışı:

Marine için gerekli tüm malzemeleri bir kap içinde iyice çırpın. Somon filetoları bu karışımın içine alın ve iyice marineye bulanmasını sağlayın. Üzerine streç film kapattığınız kapta 30 dakika marine edin. Döküm tava ya da ızgarayı iyice ısıtın. (Dumanlar çıkıncaya kadar) Somonların üzerindeki fazla marineyi elinizle sıyırın ve kızgın tavaya alın. Balıkların her iki yüzeyini de eşit pişirin. Salata ve patates püresi ile servis yapın.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi