TEREYAĞLI BÖĞÜTLEM REÇELİ

TEREYAĞLI BÖĞÜTLEM REÇELİ

TEREYAĞLI BÖĞÜTLEM REÇELİ

Malzemeleri

400 gram böğürtlen

500 gram toz şeker

Çeyrek limonun suyu

150 gr tereyağı

Hazırlanışı:

Ayıklanan böğürtlenlerin varsa sap ve bağlantısı olan yeşil kısımları temizlenir. Üç - beş dakika kadar bol suyun içinde bekletilerek üzerindeki toz ve varsa böcekler giderilir. Yıkanan böğürtlenler süzgece alınarak süzdürülür. Böğürtlenler yayvan bir tencereye konulur. Tereyağı ve Üzerine toz şeker yayılır. Ağzı kapatılarak şekerin erimesi için iki – üç saat bekletilir. Şeker erir ve böğürtlenler sulanır. Meyvelerin ezilmemesi için reçeli kaşık kullanarak karıştırmaktan kaçınılmalıdır. Tencere bütün olarak hafifçe sallanabilir. Önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte on beş - yirmi dakika kadar pişirilir. Kısık ateş taşmayı önlediği gibi reçelin canlı bir renkte olmasını sağlar. Limon suyu ilave edilir. Dört - beş dakika kadar daha kaynatılarak ocaktan alınır. Genel olarak reçellerin sıcakken görülen akışkanlık seviyesi soğuduktan sonra azalır. Böğürtlen reçeli yapılışında da dikkat edilmesi gereken nokta reçelin gereğinden uzun süre kaynatılmamasıdır. Reçel tamamen katılaşmadan bir miktar sulu halde iken ocaktan alınmalıdır; içindeki pektin maddesi sebebiyle durdukça kıvam alıp katılaşacaktır.

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi